Cikkek

Mi segít az úttalálásban? (3. rész)

Pillanatok, amiket sosem felejtünk – emberek, akikre mindig emlékezni fogunk… Azon túl, hogy szép emlékek, életünk enen epizódjai igen fontos támpont adhatnak az útkeresésben, de akkor is, ha “csak” szeretnénk magunkat jobban megismerni.

Biográfiai munka – Térkép a rejtett kincseinkhez

Magyarországon talán még kevéssé ismert az életút felfedezésére és összefüggéseinek vizsálatára irányuló módszer, a biográfiai munka. Számomra egy rendkívül inspiráló módszer és egyben önismereti út, amely segítséget jelenthet a különböző életszakaszokban és élethelyzetekben megoldást keresők számára.

Mi segít az úttalálásban? (1. rész)

Megtalálni az utunkat akkor sem feltétlenül könnyű, ha van valamilyen elképzelésünk arról, kik vagyunk és miért vagyunk itt. De ha ötletünk sincs, igazán nehéz helyzetben találhatjuk magunkat, amikor egy új életszakaszba, élethelyzetbe kerülve át kéne gondolni, meg kéne tervezni a közelebbi és távolabbi jövőnket. Hasonló ez a helyzet ahhoz, mint amikor GPS-szel útvonalat terveznénk, de még azt sem tudjuk megadni, honnan indulunk — nemhogy az úticélt…

Útkeresők kora

– Most vagyok itt először… motyogja kissé zavartan, miközben körbenéz a meditációs központ nagytermében. – Hirtelen nem is tudja, mit kéne mondania egy ilyen bemutatkozó körben. – Mindig is érdekelt a spiritualitás… – és ahogy kihúzza magát, gyorsan megigazítja keleti vászoningét. – Sok helyen jártam már, és elég sokat olvastam jógáról, buddhizmusról, zenről. Most ez a tanfolyam is érdekel, szeretnék fejlődni… meg hát… keresem az utamat… és vajon megtalálja-e?